ads

Type Here to Get Search Results !

ads2

Nursing Admission Test 2020-21 Episode-1 | General science

 

Nursing Admission Test 2020-21 Episode-1 | General science
Nursing Admission Test 2020-21 Episode-1 | General science
01. Photosynthesis takes place in -

       A. Roots of the plant

       B. Stems of the plants

       C. Green parts of the plants

       D. All parts of the plants

Answer: c. Green parts of the plants

 

02. The term PC means -

       A. Private computer

       B. Prime computer

       C. Personal computer

       D. Professional computer

Answer: c. Personal computer

 

 

03. Nerve cells tend to lose brain power-

        A. When one-fourth is destroyed

       B. When half destroyed

       C. If increased by one-third

       D. If increased by one-third

Answer: a. When one-fourth is destroyed

 

04. Chemical fire extinguishers work in fire-

        A. Interrupts oxygen supply

       B. Provides nitrogen

       C. Provides hydrogen

       D. Provides hydrogen

 Answer: a. Interrupts oxygen supply

 

05. Circuit breakers are used in residential home circuit-

       A. The purpose is to reduce electricity consumption

       B. For the purpose of preventing accidents due to excessive flow of electricity

       C. To get more light from electric bulbs

       D. Electrical equipment so that it works smoothly

 Answer: b. For the purpose of preventing accidents due to excessive flow of electricity

 

07. Atomic charge is neutral, because in atoms-

        A. The number of neutrons and protons is equal

       B. The weight of protons and neutrons is equal

       C. Neutrons and protons reside in the nucleus

       D. The number of electrons and protons is equal

 Answer: d. The number of electrons and protons is equal

 

07. What is the percentage of protein in the mitochondria?

        A. 80%

       B. 72%

       C. 73%

       D. 80%

Answer: c. 73%

 

07. No plants have roots?

        A. Cactus

       B. Virut

       C. Shrub

       D. None of the above

 Answer: There is no correct answer

 

09. Which of the following harmful rays is emitted from color television?

        A. Gentle dyeing rays

       B. Beta ray

       C. Gamma ray

       D. Cosmin ray

Answer:?

 

10. What is a laptop?

        A. Little dog

       B. Mountaineering equipment

       C. Musical instruments

       D. Small computer

 Answer: d. Small computer

 

11. What is asbestos?

        A. Fire retardant minerals

       B. Low density liquids

       C. High-density liquids

       D. A type of chemical

Answer: Fire retardant minerals

 

12. Why does it take more time to cook on the hill?

        A. Due to high air pressure

       B. Due to low air pressure

       C. Because there is less wind on the hill

       D. Due to the high temperature on the hill

Answer: b. Due to low air pressure

 

13. Does the plant carry nutrients from urea?

       A. Phosphorus

       B. Nitrogen

       C. Potassium

       D. Sulfur

Answer: b. Nitrogen

 

14. What is in the nucleus of an atom?

       A. Neutrons and protons

       B. Electrons and protons

       C. Neutrons and positrons

       D. Electrons and positrons

 Answer: a. Neutrons and protons

 

15. What is the function of hemoglobin in the blood?

       A. To carry oxygen

       B. To prevent disease

       C. Helping to clot the blood

       D. All of the above

 Answer: a. To carry oxygen

 

16. How many ingredients of a balanced diet?

       A. 4

       B. 6

       C. 5

       D. 6

 Answer: b. 6

  

16. Where does insulin come from?

       A. To be pancreatic

       B. To be pancreas

       C. To be lever

       D. To be pituitary gland

 Answer: a. To be pancreatic

 

16. Being a water creature, it breathes in the air -

       A. Patak fish

       B. Shark

       C. Dolphin

       D. Jelly fish

Answer: c. Dolphin

 

 19. Sugar stored in the liver from excess food is -

       A. Glycogen

       B. Glucose

       C. Fructose

       D. Sucrose

 Answer: a. Glycogen

 

 20. The origin and genealogy of the animal kingdom is called -

       A. Zoology

       B. Biology

       C. Evolution

       D. Genetics

Answer: c and d

Tags

Post a Comment

0 Comments
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Top Post Ad

Below Post Ad

Ads Area